Hej alle sammen hjemme i kolde Danmark!

 

Jeg sidder i vores stue og kæmper lidt med vores aircondition. Jeg kan ikke få temperaturen under 28. udenfor er der 32 og det er ikke engang varmt i dag. Det er søndag, og vi har været på stranden. I aftes spiste vi hos naboerne, som lige er flyttet ind i lejligheden ved siden af. Vi fik rigtig god mad: grillede mørbradbøffer og hotwings – og et par enkelte San Miguel. Det skal måske nævnes at San Miguel er en øl! Her fås fortrinsvis Carlsberg, men også San Miguel og Heineken har store markedsandele hernede. Ja selv Ceres Stout har de i det lokale ’supermarked’. Og i dag har vi fået leverpostej fra Vejle – fra selv samme ’supermarked’. Og nu snakken går om supermarkeder, er det nye Martinez & Hermanos netop åbnet i dag. Det er et kæmpestort og meget flot supermarked. Kasselinien – med fladskærme ved kasserne fylder knap en tredjedel af butikken. Meget flot, noget ganske anderledes end alt andet hernede.

 

Det går stadigvæk fint hernede, jeg har travlt på arbejdet – og travlt med at nyde de par timer man har om aftenen. Vi kommer i hvert fald ikke til at kede os.

 

Nu sidder jeg inde i stuen, for lige nu bor jeg på Ivans værelse. På tirsdag, om to dage, får jeg mit eget værelse! Det bliver det fjerde værelse på tre uger, og jeg skal i hvert fald flytte en gang til. Her i stuen er et fint fjernsyn – uden scartstik, så vi kan ikke koble computerne til. Vi får nok snart vores video og parabol, det glæder jeg mig rigtig meget til – så får vi Discovery!

 

I morges skulle vi have den ny praktikant Anders med på markedet. Ivan og jeg havde været der en gang før. Det er en historie for sig, det marked. Det er et ret stort marked med masser af små boder. Her kan man få alt i madvarer, tøj, sko, og musik. Okay måske ikke alt, men ret meget – og så er det billigt. En skjorte koster en femmer, og så er den kun ’lidt’ brugt. Skoene kan du også få ret billigt – hvis du kan finde to, du synes passer nogenlunde sammen. De er også godt udjokkede. Madvarerne – puha! Det er godt nok ulækkert! – Og meget makabert. Frugterne ser nogenlunde ud, og lugter også kun lidt fælt, slagtervarerne ser ikke gode ud og lugter meget fælt. Her kan man få alt hvad hjertet begærer; oksekød, svinekød, fisk, høns, geder, slanger, krokodille, abe, pungrotte, bæltedyr, pindsvin, fugle og en masse andet ubestemmeligt. Kødet ligger fremme på disken (jorden, et stykke træ eller noget lignende) og er fuldstændigt befængt med fluer – og så i 30-35 graders varme. Mange af dyrene er nu meget friske. Krokodillerne og svinene ligger bundet og får først kappet hovedet, når nogen vil købe dem. Det er om at tage en dyb indånding og komme væk derfra, hvilket ikke er så nemt for jorden er fyldt med affald og varer – og så er det bliktag ned i en umenneskelig højde af 160-170 cm. Her har den bette Ivan en stor fordel frem for mig.

En stor del af markedet er ret ulideligt, men nogle af boderne med musik, tøj og sko er faktisk meget fine. Jeg ville også ha købt mig en radio i dag, men så var boden lukket. Jeg skal helt sikkert også ha fat i en af deres idolplakater! Det er sådan nogle plakater med en masse billeder af amerikanske musikere, og så er der noget engelsk tekst til – hvilket må være noget de selv finder på, for det er noget værre vås der står.

 

Jeg sidder og kigger lidt på fjernsynet, som godt nok også er noget værre noget. Der sidder tre mænd ved et bord, som udgør studiet. Bagved hænger et meget skævt Coca Cola-skilt og nogle andre reklamer. Det er ikke særlig kønt og der er vist ikke den store sammenhæng i det, de tre forvirrede mænd får sagt, lidt i munden på hinanden. Ind imellem kommer et par reklamer, optaget med et kamera i Bilka-klassen. Så står der ’Record’ og ’Autotracking’, batteriniveau osv. på skærmen. Så får man ellers et vue henover varerne i butikken, deres fine stereoanlæg og deres billige gin. Jeg vil prøve at optage noget af det på video, så vi kan få t godt grin af det derhjemme.

 

Nu tror jeg at jeg vil afslutte denne mail, ellers bliver den da alt for lang og kedelig.

 

Se de nye billeder på hjemmesiden, www.eigilhasling.dk

I må også meget gerne skrive på afrika@eigilhasling.dk

.. Eller ringe på 00240 81464 – men ring til Stine og få et telekort først, så er det faktisk ikke så dyrt.

 

Venlig hilsen Eigil